Maalämpöjärjestelmät kotiin, yrityksille ja taloyhtiöihin

Lämmitysmuodoista suurimmat säästöt tuova maalämpö avaimet käteen -pakettina omakotiasujille ja taloyhtiöihin. Maalämpöasennukset Oulussa, Rovaniemellä, Kemissä ja muualla Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Yrityksille ja talonyhtiöille asennamme maalampöjärjestelmät kaikkialle Suomeen.

Pyydä tarjous

Varmatoimiset ja kestävät maalämpöpumput

Maalämpöpumppu on erittäin energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka voi säästää jopa 85% lämmityskustannuksista verrattuna öljy- tai sähkölämmitykseen. Se on myös varmatoiminen ja kestävä ratkaisu, sillä oikein mitoitettu ja asennettu järjestelmä voi kestää yli 20 vuotta. Maalämpöpumpun käyttö vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja auttaa suojelemaan ympäristöä, mikä tekee siitä tärkeän askelen kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Maalämpöjärjestelmät HVM Energyltä

Hankkiessasi maalämpöpaketin HVM Energyltä saat asiantuntevan ja kattavan palvelun aina suunnittelusta asennukseen asti. Asennamme tehokkaita ja vaivattomia maalämpöjärjestelmiä kaikenlaisiin kiinteistöihin koko Suomen alueella. Huolehdimme myös vanhan lämmitysjärjestelmän purkamisesta sekä tarvittavista muutostöistä.

Näin prosessi etenee

 1. Kohteen tarpeen mukainen kartoitus, mitoitus ja suunnittelu.
 2. Porakaivon tekeminen ja putkiston asennus.
 3. Maalämpöpumpun asennus sekä kytkentä.
 4. Pumpun säätäminen sekä käyttöohjeistus.

Edustamamme tuotemerkit

Meiltä löydät NIBE:n, Gebwellin, Daikinin ja CTC:n laadukkaat ja turvalliset maalämpöjärjestelmät. Maalämpöpumpulla voit kerätä tehokkaasti uusiutuvaa energiaa kalliosta, maasta tai vesistöstä. Järjestelmä toimitetaan valmiiksi varusteltuna käyttövesivaraajalla tai erillisellä varaajalla, ja se sisältää virtavahdit.

Tutustu rahoitusvaihtoehtoihin

Tutustu porauspalveluihimme

Tarjoamme myös pelkkiä mitoituksen mukaisia vesi- ja maalämpökaivon porauksia kotitalouksille, yrityksille ja talonyhtiöille. Porauksia toteutamme sekä saneeraus- että uudiskohteisiin. Ota yhteyttä, jos haluat vaivattomasti laadukkaan lämpökaivon tontillesi.

 • Saneeraus- ja uudiskohteisiin.
 • Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa.
 • Nopea ja vaivaton toteutus.

Maalämpöjärjestelmät avaimet käteen -palveluna. Kysy lisää ja pyydä tarjous

Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia maalämpöpumpuista

 • Mitä hyötyjä maalämpöpumpun hankkimisesta on?

  Maalämpöpumppu on erittäin energiatehokas lämmitysmuoto, joka säästää huomattavasti energia- ja lämmityskustannuksia. Lisäksi se on ympäristöystävällinen valinta.

  Taloudellisuus:

  Säästöä alkaa kertyä heti käytön alusta lähtien. Maalämpö nostaa talosi arvoa, sekä helpottaa jälleenmyyntiä. Maalämpö on ympäristöystävällinen, uusiutuva energiamuoto. Suosittelemme maalämmön yhteyteen myös laadukkaita aurinkopaneeleita.

  Käytön helppous:

  Oikein mitoitettu, asennettu ja säädetty maalämpöjärjestelmä on huoleton valinta. Saat keskittyä vain nauttimaan asumisesta!

 • Mitä eroa on ilmalämpöpumpulla ja maalämpöpumpulla?

  Ilmalämpöpumppu ottaa energiansa ulkoilmasta, kun taas maalämpöpumppu kerää maasta tai vesistöstä siihen varastoitunutta energiaa. Maalämmön etuna muihin lämpöpumppujärjestelmiin nähden on se, että suuren massansa takia maaperä pysyy tasalämpöisenä ympäri vuoden, ja verrattuna esimerkiksi ilmalämpöpumppuun maalämpö toimii kovillakin pakkasilla ongelmitta, näin ollen maalämpöpumppu on energiatehokkaampi ja vakaa lämmitysmuoto.

 • Tarvitseeko maalämpöpumppua varten porata kaivo?

  Maalämpöpumppu voidaan asentaa myös vaakakeruuputkistolla. Se vaatii kuitenkin asennusvaiheessa suuren tilan ja toimiakseen sopivan maaperän. Etuina maalämpökaivon porauksessa ovat toimintavarmuus, huollettavuus ja huomattavasti pienempi tilantarve. Suosittelemme maalämpökaivon asennusta poraamalla.

 • Voiko maalämpöpumpun asentaa vanhaan kiinteistöön?

  Maalämpöpumppu voidaan asentaa lähes mihin tahansa kiinteistöön, myös vanhoihin saneerauskohteisiin. Vanhassa kiinteistössä kannattaa kuitenkin huomioida, että maalämpöpumpun mitoitus tulee tehdä huolellisesti, jotta se vastaa kiinteistön tarpeita. Vanhoissa kiinteistöissä myös lämmitysjärjestelmän putkistot saattavat vaatia uusimista, jotta ne sopivat yhteen maalämpöjärjestelmän kanssa.

 • Voiko maalämpöpumppua käyttää myös jäähdytykseen?

  Kyllä, maalämpöpumpulla voi myös jäähdyttää sisätiloja. Se onnistuu asentamalla sisätiloihin puhallinyksikkö, joka liitetään maalämpöpumppuun. Toinen vaihtoehto jäähdyttämiseen on erillinen viilennyspumppu, jota suosittelemme maalämpöpumpun lisäksi.

 • Kuinka kauan maalämpöpumpun asentaminen kestää?

  Maalämpöpumpun asennus kestää yleensä 2-3 päivää. Asennuksen kesto riippuu kuitenkin kiinteistön koosta ja muista tekijöistä.

 • Voiko maalämpökaivo ehtyä tai jäätyä?

  Kyllä. Jos maalämpökaivo mitoitetaan liian pieneksi suhteessa tarvittavaan energian määrään, kaivo voi pahimmassa tapauksessa jopa jäätyä. Liian pieni maalämpökaivo lisäksi rasittaa maalämpöpumppua, jolloin sen käyttöikä lyhenee ja sähkön kulutus kasvaa.

  Kun maalämpöjärjestelmä mitoitetaan oikein kiinteistön energiatarpeet huomioiden, kaivo ei pääse ehtymään ja saadaan pitkäaikainen, varma järjestelmä.

  Maalämpökaivon voidaan antaa kesäisin ”levätä” tukemalla järjestelmää aurinkopaneeleilla.

Kiinnostuitko? Kysy lisää

Pyydä tarjous

Energiaratkaisut kotiin, taloyhtiöön tai yritykselle

Kestävät energiaratkaisut ja huollot koko Suomessa. Pyydä tarjous jo tänään, niin otamme sinuun pian yhteyttä.
Pyydä tarjous
Muista myös kotitalousvähennys