Energiatuet kuluttajille

Pientalojen ja muiden kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamista varten on tarjolla useita energiatukia kuluttajille.

Hae energia-avustusta energiaremonttiin

Kuluttajille suunnattujen energia-avustusten tavoitteena on kannustaa korjausrakentamista, joka tekee pientaloista entistä energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä. Oikein toteutettu energiaremontti alentaa asumiskustannuksia ja tekee lämmityksestä tehokkaampaa.

Erilaiset energiatuet ovat vauhdittaneet esimerkiksi lämpöpumppujen asentamista, vedensäästötoimia ja öljylämmityksestä luopumista. Maakaasulämmityslaitteen poisto ja uuden lämmitysjärjestelmän asentaminen ovat uusimpina nyt myös tuen piirissä.

Tapauskohtaisesti laskemalla selviää, mitä tukea mihinkin toimenpiteeseen olisi oman kohteen energiaremontissa edullisinta hakea. Jos suunnittelet laajaa energiaremonttia, kulujen jakamista eri vuosille kannattaa myös harkita.

Huomaa, että samaan toimenpiteeseen ei voi käyttää kahta valtion tukea.

ARA energia-avustus

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) edistää laadukasta, ekologista ja kohtuuhintaista asumista. ARAlta voi hakea energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. ARAn energia-avustus on suunnattu omakotitaloille, taloyhtiöille sekä ARA-yhteisöille, kuten asumisoikeusyhtiöille.

Lisätiedot – ara.fi

ELY-keskuksen avustus

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY myöntää valtionavustusta lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen öljystä tai maakaasusta ympäristöystävällisempään lämmitysmuotoon. Avustus on tarkoitettu ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille. Maalämpöön tai ilma-vesilämpöön siirryttäessä avustussumma on 4 000 euroa.

Lisätiedot – ely-keskus.fi

Muista myös kotitalousvähennys

Lue lisää kotitalousvähennyksestä osana energiaremonttia.

Tutustu kotitalousvähennykseen

Lue lisää