Maalämpö kerrostaloihin

Kestävää lämpöä ja energiasäästöjä suurille kiinteistöille – HVM Energyn edistykselliset maalämpöratkaisut tarjoavat ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan lämmitysvaihtoehdon kerrostaloille. Maalämpöenergiakentät mahdollistavat suuren energiatehokkuuden ja vakaan lämmöntuotannon. Nämä kentät on suunniteltu erityisesti suurille kiinteistöille, kuten kerrostaloille, teollisuusrakennuksille ja julkisille laitoksille, tarjoten luotettavan ja pitkäikäisen energialähteen lämmitystarpeisiin.

Pyydä tarjous

Moderni kerrostalo, jossa on punatiiliset ja harmaat betonielementit, suuret ikkunat ja lasikaiteiset parvekkeet kirkkaan sinistä taivasta vasten.

Energiakenttä suurkohteille: Maalämpö tuo säästöjä ja lisää vastuullisuutta

HVM Energyn maalämpöjärjestelmät on suunniteltu tarjoamaan kestävä ja tehokas lämmitysratkaisu kerrostaloille ja muille suurille kiinteistöille. Näissä projekteissa poraamme useita lämpökaivoja, jotka yhdistämme energiakentiksi. Nämä kentät tehostavat lämmitysjärjestelmän suorituskykyä, tuoden huomattavia säästöjä ja vahvistaen järjestelmän luotettavuutta. Olipa kyseessä kaupallinen tila tai taloyhtiö, vastaamme projektin jokaisesta vaiheesta, alkaen esiselvityksistä ja suunnittelusta aina porauksiin ja asennuksiin.

 

Lisätiedot Mikko Räinä, puh. +358 40 357 8029

Maalämpöratkaisu kerrostaloihin

Energiakenttä maalämmölle tarjoaa kerrostalojen lämmitykseen tulevaisuuteen suuntautuvan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon. Käyttämällä maahan varastoitunutta luonnollista lämpöä, energiakentät mahdollistavat huomattavat säästöt lämmityskuluissa ja vähentävät samalla taloyhtiön hiilijalanjälkeä. Nämä järjestelmät ovat suunniteltu kestämään pitkään ja toimimaan tehokkaasti vuosikymmenien ajan, mikä tekee niistä fiksun investoinnin taloyhtiön tulevaisuuteen.

Maalämpöratkaisu toimitiloihin

Lämmön tuottaminen maalämmöllä on energiakustannuksiltaan erittäin kilpailukykyinen vaihtoehto, joka vähentää operatiivisia kuluja ja tarjota vakautta energian hintavaihteluille. Maalämpöjärjestelmät ovat tunnettuja myös niiden pitkästä käyttöiästä ja alhaisesta huoltotarpeesta. Teollisuuskiinteistöissä maalämpö tarjoaa luotettavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon, joka tukee yrityksen kestävän kehityksen tavoitteita ja parantaa yrityskuvaa vastuullisena toimijana.

Näin projekti etenee

Sovi alkukartoitus

Oli kohde sitten kerrostalo tai teollisuuden toimitila, toteutamme kiinteistöjen energiakentät helppoina ja käyttäjäystävällisinä kokonais­ratkaisuna. Aloita projekti ottamalla yhteyttä ja sovi tapaaminen asiantuntijamme kanssa.

Räätälöity suunnitelma

Energiakentän porareikien syvyys ja lukumäärä riippuvat kohteen energiantarpeesta. Energiakenttäsuunnitelmaa varten suoritamme perusteelliset kartoitukset ja TRT-mittaukset, jotta saat yksilöllisen ja toimivan suunnitelman juuri kiinteistösi tarpeisiin.

Poraus, asennus ja käyttöönotto

Huolehdimme omalla kalustollamme ja henkilökunnallamme kaikista projektin vaiheista. Prosessi etenee porraussuunnitelman mukaisten maalämpökaivojen poraukseen, putkiston ja maalämpöpumppujen asennukseen sekä käyttöönottoon.

Mies säätää kodin termostaattia

Avain energiatehokkaaseen lämmitykseen.  Pyydä tarjous

Referenssikohteet

- / - Kohdetta

Mitkä ovat energiakentän edut?

Maalämpöenergiakentän edut ovat moninaiset, tehden siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon suurten kiinteistöjen lämmitykseen. Se on erittäin energiatehokas ja uusiutuva energiamuoto, joka käyttää hyväksi maan sisäistä lämpöenergiaa tuottaakseen lämpöä. Ekologisuuden lisäksi maalämpöjärjestelmät ovat pitkäikäisiä ja vaativat vähemmän ylläpitoa kuin monet perinteiset lämmitysjärjestelmät. Järjestelmä on skaalautuva, mahdollistaen räätälöidyt ratkaisut niin pienille kuin suurillekin kiinteistöille. Energiakenttä on myös hiljainen ja piilossa näkyvistä, säilyttäen kiinteistön esteettisyyden ja arvon.

 • Maalämpöjärjestelmät kestävät pitkään ja vaativat vähän huoltoa
 • Sopii kaiken kokoisiin kiinteistöihin
 • Järjestelmä on hiljainen ja piilossa, mikä säilyttää kiinteistön arvon

Yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia energiakaivokentistä

 • Mitä eroa on energiakaivokentällä ja tavallisella maalämpöjärjestelmällä?

  Energiakaivokenttä ja tavallinen maalämpöjärjestelmä perustuvat samaan perusperiaatteeseen – maan sisässä olevan lämpöenergian hyödyntämiseen rakennusten lämmityksessä ja viilennyksessä. Molemmat järjestelmät käyttävät maalämpöpumppuja, jotka siirtävät lämpöä maasta rakennuksiin ja päinvastoin riippuen vuodenajasta. Erot näiden kahden välillä liittyvät niiden kokoon, kapasiteettiin ja käyttötarkoitukseen.

  Energiakaivokenttä on laajempi versio perinteisestä maalämpöjärjestelmästä. Se koostuu monista lämpökaivoista ja on suunniteltu suurille kiinteistöille tai alueille, kuten teollisuusalueille tai asuinalueiden keskuslämmitykseen. Energiakaivokenttä mahdollistaa suuremman lämmitys- ja jäähdytyskapasiteetin ja on kustannustehokas suurissa mittakaavoissa. Sillä aikaansaadaan myös suurempia säästöjä pitkällä aikavälillä. Tavallinen maalämpöjärjestelmä on yksinkertaisempi, yleensä vain yhden tai muutaman kaivon varassa, ja sitä käytetään yksittäisissä pienemmissä kiinteistöissä, kuten omakotitaloissa.

 • Mitä hyötyjä energiakaivokentän hankkimisesta on?

  Energiakaivokentän hankkiminen tarjoaa useita hyötyjä:

  1. Energiakaivokenttä hyödyntää uusiutuvaa geotermistä energiaa, mikä tekee siitä hyvin energiatehokkaan ratkaisun pitkällä aikavälillä.
  2. Maalämpö on edullista käyttää, sillä se vähentää lämmitykseen ja jäähdytykseen tarvittavan energian määrää verrattuna perinteisiin järjestelmiin.
  3. Maalämmön käyttö vähentää fossiilisten polttoaineiden tarvetta ja pienentää lämmityksestä johtuvia kasvihuonekaasupäästöjä.
  4. Geotermiset järjestelmät ovat erittäin luotettavia ja tarjoavat jatkuvaa energiaa sääolosuhteista riippumatta.
  5. Energiakaivokentät vaativat vähemmän huoltoa kuin monet muut lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät.
  6. Uusiutuvaan energiaan panostaminen voi nostaa kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta.

  Hankkimalla energiakaivokentän yritys tai kiinteistön omistaja investoi pitkän tähtäimen kestävään ja taloudelliseen energiaratkaisuun.

 • Tarvitseeko maalämpöpumppua varten porata kaivo?

  Maalämpöpumppu voidaan asentaa myös vaakakeruuputkistolla. Se vaatii kuitenkin asennusvaiheessa suuren tilan ja toimiakseen sopivan maaperän. Etuina maalämpökaivon porauksessa ovat toimintavarmuus, huollettavuus ja huomattavasti pienempi tilantarve. Suosittelemme maalämpökaivon asennusta poraamalla.

 • Voiko energiakaivokentän teettää vanhan kiinteistön yhteyteen?

  Kyllä, energiakaivokentän voi teettää vanhaan kiinteistöön, mutta se edellyttää perusteellista suunnittelua ja mahdollisesti rakenteellisia muutoksia kiinteistöön, jotta se soveltuu maalämpökaivojen ja geotermisten lämpöpumppujen vaatimuksiin. Asennus vaatii ammattilaisen tekemän arvioinnin kiinteistön nykyisestä lämmitysjärjestelmästä ja maaperän olosuhteista. Vanhassa kiinteistössä kannattaa huomioida, että energiakaivokentän mitoitus tulee tehdä huolellisesti, jotta se vastaa kiinteistön tarpeita. Vanhoissa kiinteistöissä myös lämmitysjärjestelmän putkistot saattavat vaatia uusimista, jotta ne sopivat yhteen maalämpöjärjestelmän kanssa.

 • Voiko energiakaivokenttää käyttää myös jäähdytykseen?

  Kyllä, energiakaivokenttää voidaan käyttää myös jäähdytykseen. Geotermiset järjestelmät pystyvät siirtämään lämpöä paitsi maasta rakennukseen myös päinvastoin, tarjoten siten tehokkaan tavan jäähdyttää kiinteistöjä lämpimämmän sään aikana. Jäähdytys onnistuu asentamalla sisätiloihin puhallinyksikkö, joka liitetään maalämpöpumppuun. Toinen vaihtoehto jäähdyttämiseen on erillinen viilennyspumppu, jota suosittelemme energiakaivokentän maalämpöpumppujen lisäksi.

 • Kuinka kauan energiakaivokentän asentaminen kestää?

  Energiakaivokentän porauksen ja asennuksen kesto vaihtelee projektin koosta ja monimutkaisuudesta riippuen. Pienemmissä hankkeissa työ voi valmistua muutamassa viikossa, kun taas suuremmat projektit voivat kestää useita kuukausia. On tärkeää huomioida suunnittelu- ja lupa-asioiden käsittelyajat sekä maaperän olosuhteet, jotka voivat vaikuttaa aikatauluun.

 • Voiko energiakaivokenttä ehtyä tai jäätyä?

  Energiakaivokenttä on suunniteltu kestämään ja toimimaan tehokkaasti vuosikymmeniä, eikä sen pitäisi ehtyä normaaliolosuhteissa, kunhan se on asianmukaisesti mitoitettu ja asennettu. Se ei myöskään jäädy, koska maan alla oleva lämpötila pysyy melko vakiona ja on riittävän korkea estämään jäädyttämisen, vaikka pinnalla olisi kylmä. Geotermisen energian jatkuva uusiutuminen maaperässä varmistaa, että lämmönlähde säilyy vuodesta toiseen.

Kiinnostuitko? Kysy lisää

Pyydä tarjous

Energiaratkaisut kotiin, taloyhtiöön tai yritykselle

Kestävät energiaratkaisut ja huollot koko Suomessa. Pyydä tarjous jo tänään, niin otamme sinuun pian yhteyttä.
Pyydä tarjous